Minimalismus - Nuda nebo snadné řešení jak vypadat vždy skvěle?

Minimalismus - Nuda nebo snadné řešení jak vypadat vždy skvěle?


Minimalismus - Nuda nebo snadné řešení jak vypadat vždy skvěle?
26/7/2023, Anna H.

Minimalismus je směr, který nezestárne. Zůstane elegantní, a zachrání vás vždy, když už zase "nemáte co na sebe". Že nevíte, jak na to? Pojďme si spolu projít rychlý minimalistický checklist.

 

Kvalitní základy

Klíčem k úspěchu minimalistického stylu je začlenit do šatníku kvalitní základní kousky. Investujte do kvalitní bílé košile, elegantních černých kalhot, oversized svetru, dobře padnoucího saka nebo džínové bundy. Tyto jednoduché kousky vám poslouží jako základ pro mnoho outfitů a lze je snadno kombinovat prakticky s čímkoli. Namísto kupování mnoha levných kousků s krátkou životností, zvolte kvalitní kousky, které vám budou sloužit dlouhá léta.

 

Úpletové šaty z organické GOTS bavlny - rukávy k lokti - černé

 

Jasná barevná paleta

Minimalismus se často spojuje s jasnou a omezenou barevnou paletou. Sáhněte po neutrálních barvách, jako je černá, bílá, šedá nebo béžová, které budou tvořit jasný a pevný základ. Tuto paletu se určitě nebojte rozšířit o pár jednobarevných kousků ve výrazných barvách.

 

Struktura a střih

V minimalistické módě hrají struktura materiálu a střih klíčovou roli. Volte kousky s jednoduchými liniemi a výraznými střihy. Kvalitní materiály a dobře padnoucí střih vám dodají punc luxusu. Volte jednoduchý a přesto netradiční design a vyhněte se bláznivým "zrovna trendy" vzorům.

 

Malé detaily dělají velký rozdíl

V základu jednoduchý styl pozvednete zajímavými detaily. Krásné minimalistické doplňky, jako jsou jemné náhrdelníky, decentní náramky a jednoduché náušnice, pozvednou váš outfit na novou úroveň. Koukněte se třeba na českou značku Du Coeur. Kabelky volte s čistým designem a decentními logy. My milujeme například yrnche.

 

Bílá košile - klasika s nekonečnými možnostmi

Bílá košile je důležitou součástí minimalistického šatníku a její všestrannost je unikátní. S bílou košilí vytvoříte čistý a elegantní vzhled, který nikdy nevyjde z módy. Můžete ji nosit s džínami, se společenskými kalhotami, koženými sukněmi, přes šaty, pod šaty...

 

Košile volného střihu s perleťovými knoflíčky - dlouhý rukáv - smetanová

 

Kvalitní košilové šaty - jednoduchost, která sluší všem

Dobře padnoucí a kvalitně zpracované košilové šaty využijete do práce, na rodinnou slávu, na svatbu i na procházku. Košilové šaty můžete snadno kombinovat s letními sandálky, podpatky, s teniskami i s vysokými kozačkami.

 

Košilové propínací šaty volného střihu se stojáčkem - dlouhý rukáv - skořicové

 

Černý rolák - klasika nejen pro Steva Jobse

Černý rolák byl, je a bude hitem na věky věků. Můžete volit ze střihů na tělo, oversized, s rukávy i bez. Kombinujte ho s džínami a teniskami pro ležérní look, nebo ho zkombinujte s koženými kalhotami a elegantními lodičkami pro více formální vzhled. Investujte do kvalitního materiálu, který se nejenom skvěle nosí, ale také vám vydrží dlouhou dobu bez ztráty svého tvaru a barvy.

 

Úpletový top s rolákem z organické GOTS bavlny - rukávy k lokti - černý

 

A jak to máte vy, je pro vás minimalistický styl samozřejmostí, nebo je to nuda, které se raději vyhnete?